Apr 13, 2017

389. Tulokas / A Newcomer

Luonnos / A sketch
Taustan maalausta / Painting the background
Hahmojen lisäys / Adding the characters
Kaikki paikalla! / Everyone's there!
Sitten tehosteet! / Then the effects!

Lopullisen version voi käydä katsomassa täällä!

Ja taas mua viedään! Jazza julkaisi YouTube-kanavallaan kuukausittaisen haasteensa, jossa tällä kertaa pyydettiin yhdistämään perinteinen ja digitaalinen media keskenään. Koska olen noita sekateknisiä töitä viime aikoina vääntänyt, tuntui se kuin luodulta mulle, vaikkei haasteessa juuri sitä pyydettykään. Mutta mitä sekatekniikalle tapahtuikaan?

Mikäli olisin pysynyt alkuperäisessä suunnitelmassani ja naittanut nämä kaksi mediaa toisilleen (kirjaimellisesti), niin olisin varmasti tehnytkin pohjapiirroksen paperille ja sitten värittänyt työn koneella. Vaan idea ontui jo luonnoksena niin pahasti, että päädyin sitten tekemään muuta.

Uudessa työssäni, eli tuossa jonka luonnoksia yläpuolella näette, yhdistin kaksi mediaa toisin. Tuo on ehkä eniten sitä tunnelmaa, joka mulla on aina ollut digitaalisen piirtämisen suhteen, eli että se on aivan vierasta, kuin toiselta planeetalta. Tutustumisen kautta siitä on kuitenkin tullut helpompaa ymmärtää. Jopa niin paljon, että pistin sen paiskaamaan kättä perinteisten tekniikoiden kanssa! Ei se varmsti koskaan korvaa sitä mitä kynä ja paperi mulle, perinteisten välineiden puolestapuhujana, edustaa mutta tulee se hyvänä kakkosena kuitenkin.

Koitin saada työhöni jotain maalauksellisuutta, vaikka sen täysin koneella teinkin. Yritin myös kovasti luoda eri tekstuureita, koska siinä mulla on eniten digipiirtämisessä puutteita. Tätä oli hauska, mutta haastava piirtää.

Alla jaan taas videon jolla haaste on esitetty, jos vaikka haluaisitte ottaa osaa haasteeseen. :)

***


The final version of the drawing you can check here! 

Here I go again! When Jazza released April's Challenge of the Month theme on his YouTube channel I thought I must take part in this again! He asked artists to depict the combining of traditional and digital media which I thought would fit me perfectly since I've drawn these mixed media drawings for some while now. But what happened to that technique!?

Well, if I would've stayed in my original plan and drawn "tradigital wedding" I would've probably made the line-art on paper and then colored it in Photoshop but that idea just sucked so I ditched it. Then I opened Photoshop and started drawing something else...

Which is the digital painting you see above, or at least its work-in-progress pictures. I think that shows the feeling I had before about drawing digitally. It felt strange and difficult but after spending some time with it it didn't feel that bad anymore. I even made it shake hands with my traditional techniques! It will never replace pen and paper for me though.

In my work I went after a painting kind of look. I also tried my best to create different textures because that's where I lack the most when it comes to digital drawing. I found this fun but challenging to draw.

Here's the video where the challenge is given if you're interested to take part in it:


No comments:

Post a Comment