Jul 6, 2014

161. Nichi

Valitettavasti tämän päiväisen taidevinkin kuva puuttuu, mutta lisäilen sen myöhemmin! /
Unfortunately today's art-tip has no picture but I'll add it later!

Taidevinkki nro. 10: On ookoo ottaa mallia, mutta matkiminen on eri juttu. Mallia ottamalla opit, mutta matkimalla vain kopioit jonkun toisen töitä.

Otan itsekin mallia sieltä sun täältä niin tyylillisesti kuin tekniikoissakin, mutta en koskaan kopioi muiden töitä tahallani. Se olisi tekijänoikeusrikos ja väärin niin itseäni kuin toista taiteilijaa kohtaan.
Ymmärrän kyllä että on lähes mahdotonta tehdä sellaista mitä joku muu ei olisi jo tehnyt, mutta suorassa kopioinnissa on vissi ero. Lasten kynästä sen ymmärrän, mutta aikuisilla touhu on jo hieman kyseenalaista. Tekijänoikeudellisesti on ok piirtää esimerkiksi ihminen tismalleen samaan asentoon kuin jonkun toisen piirroksessa, mutta välttääksesi tekemästä rikosta sinun täytyy muuttaa kuvaa jotenkin muuten (erilaiset kasvot, erilaiset vaatteet, toisenlainen tausta) ja tehdä siitä siten uusi teos.

Käyttäkää mielikuvitusta! Opetelkaa asioita! Tehkää omaa juttuanne! ;)

PS. Ja jos nyt satut piirtämään siellä anime-hahmoja tai jotain muuta toisten töiden pohjalta, niin anna palaa vaan - kunhan et ala tienaamaan omaisuuttasi toisten keksinnöillä. Heheh!

***

Art-tip #1: It's okay to take a look while drawing but don't be a copycat. By taking a look you'll learn to make your own art but by copying you'll just make someone else's work again.

I take a look a lot in both style and techniques but I never copy someone else's work intentionally. It'd be a crime and wrong against both myself and the other artist.
I understand that it's almost impossible to create something that someone else hasn't already done but it's still different if you copy someone's work line by line. I also understand it among kids but among adults it's a bit questionable.
When it comes to copyrights it's okay to draw, for example, a person in exactly the same pose than in someone else's drawing but you still must change something in it to avoid making a crime. Draw the person a different kind of face, clothes and/or background and then it'll be a new piece of art.

Use your own imagination! Learn things! Do your own thing! ;)

PS. If you happen to be drawing an anime character or anything based on someone else's work at the moment - go ahead! Just don't start selling someone else's work with your name on it. Heh!

No comments:

Post a Comment