May 18, 2014

147. NichiTaidevinkki nro. 3: Pidä taukoja. Huomaat mahdolliset virheet paremmin kun et tuijota työtäsi taukoamatta.

Silmä turtuu virheisiin. Minulle on käynyt useastikin niin että viimeisteltyäni työn, huomaan siinä seuraavana päivänä yhtä jos toista korjattavaa. Siksi olenkin nyttemmin ottanut sen tavan, että kun työ näyttää mielestäni hyvältä jätän sen joksikin aikaa ja teen jotain ihan muuta. Palaan työn ääreen myöhemmin ja tarkastelen sitä niin sanotusti uusin silmin.
Virheiden huomaamiseen auttaa myös fyysinen etäisyys työstä. Läheltä katsottuna työn mittasuhteet saattavat vääristyä, joten on hyvä laittaa piirros välillä kauemmas itsestä piirustelujen välissä ja miettiä ihan tosissaan onko kaikki kuvassa ok.

Toisinaan virheitä jää edelleen, mutta jos suurimmat anatomia- ja perspektiivivirheet välttää, niin muu ei ehkä niin haittaakaan. Ei sen piirtämisen kuitenkaan niin vakavaa tarvitse olla! :)

***

The art-tip number 3: Have breaks. You'll notice possible mistakes better if you don't stare your art-piece non-stop.

The eye will become desensitized to errors. It has happened to me so many times that now I know what to do differently. Before making the finishing touches I take some distance to the art-piece I'm working on. I do something totally different for a while and come back to the art-piece and look it with new eyes.
It's also good to take some physical distance to your current piece time to time because that also will help you to notice possible mistakes. If you look your drawing all the time from close it's possible that the proportions get wrong. So take the distance both mentally and physically time to time and the result will be better. 

Mistakes are difficult to avoid 100% but if you can dodge the biggest anatomical and perspective mistakes the minor mistakes won't matter that much. It doesn't have to be that serious anyway! :)

No comments:

Post a Comment