Apr 28, 2013

19. Nichi

Kaikki käden ulottuvilla / Everything within arm's reach

Kun mietin tätä viikkoa taaksepäin, nousee suurimpana tätä viikkoa inspiroineena asiana mieleen uusien ideoiden kokeilu. Se liittyy hyvin läheisesti myös eiliseen taidemerkintään.
Kokeilin uutta aika pienessä mittakaavassa sen mukaan mitä osaan jo ennestään, mutta uuden ideoiminen ajatustasollakin virkistää mukavasti. Sitten kun on kerran saanut ideat liikkeelle, niin niitä tahtoo tulla silloinkin kun ei tarvitsisi, esim. nukkumaan mennessä. x)
Kokeilin viikolla muun muassa uusia piirustustyylejä. Se virkistää ja auttaa löytämään oman polkuni kuvittajana. Luonnostelu on kivaa!
Eilen esittelemistäni nuket olivat myös yksi kokeilun osa-alue, kun koitin keksiä miten voisin muunnella tekemieni pehmokais-nukkein rakennetta. Kokeilussa nuken vartalokin on virkattu sen sijaan, että tekisin sen rautalangasta. Malli ei ole vielä lopullinen, koska se ei sovi kaikenlaisille hahmiolle, mutta hauska kokeilu joka tapauksessa! Aikaisempia nukke-töitäni voitte ihastella täällä: http://halina-softies.blogspot.fi/

Tuleeko lukijoilla mieleen tällä viikolla arkea inspiroineita asioita?

***

When I think this week backwards the biggest inspiration I got from new ideas and testing them in practice. Yesterday's post is all about that, too.
I didn't try anything big, just did familiar things a bit differently. Brain-storming keeps mind open and alert which feels great. Except when you're about to go to sleep and ideas just keep on coming to you... x]
In practice I tested two ideas: new drawing styles and how to make my dolls even better. Sketching and trying different drawing styles keep me inspired and help me to find my own way as an illustrator. And sketcking is lots of fun!
Then about the dolls. I've made small dolls now for a while and lately I've been thinking how I could make them even better. The pattern I used for those geishas isn't the final pattern but good try anyway. Earlier dolls have body of iron wire but this new model had a crocheted body. It doesn't fit for all characters, though. See more dolls I've made here: http://halina-softies.blogspot.fi/

How was your week, what inspired your days the most?

No comments:

Post a Comment